DE STRIJD TEGEN ANALFABETISME

Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming die zich inzet tegen analfabetisme. Er zijn wereldwijd 800 miljoen mensen boven de 15 jaar die niet kunnen lezen en schrijven. Daarnaast gaan er nog eens 250 miljoen kinderen iedere dag naar school zonder pen en papier. Correctbook zet zich in door de productie van oneindig uitwisbare schrijfmaterialen. Per verkocht Correctbook kunnen wij een trimester schrijven beschikbaar stellen aan kinderen binnen onze ontwikkelingsprojecten.

IMPACT METER

0
Kinderen in ontwikkelingsgebieden met een Correctbook Schrijfset
0
Inkt voor aantal trimesters schrijven
een correctbook = een trimester

1 verkocht Correctbook = 1 trimester lang schrijven

Voor ieder Correctbook verkocht, kunnen wij een kind in rurale gebieden in Afrika drie maanden lang van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal voorzien. De kinderen worden voorzien van een Correctbook set bestaande uit: een pen, een doekje, extra inkt uit inktpotjes en kluisjes in de klas. Na ieder jaar vervangt Correctbook de boekjes die stuk zijn gegaan en levert Correctbook nieuwe inktpotten om het komend jaar te schrijven. De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen worden gemonitord of het product goed gebruikt wordt. Uit onze verkoop- en donatieresultaten van de afgelopen jaren blijkt dat wij per verkocht Correctbook een kind uit een ontwikkelend gebied één trimester (drie maanden) lang kunnen laten schrijven op ons wisbaar schrijfmateriaal.

icoon_ontwerpen_correctbook (3)
icoon_ontwerpen_correctbook2 (1)
icoon_ontwerpen_correctbook4 (1)
icoon_ontwerpen_correctbook3 (1)
Sam van Tol Correctbook

ONS VERHAAL

Op een vakantie in Zuid-Afrika werd oprichter Sam geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Hij verbaaste zich dat de kinderen niet vroegen naar levensmiddelen zoals eten of kleren. Ze wilden iets heel anders, namelijk pen en papier. Deze kinderen wilden zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar de materialen misten. Schrijfmaterialen die na enige tijd weer op zijn. Met deze gedachten kwam hij terug in Nederland. Er moet schrijfmateriaal komen, dat oneindig lang meegaat.

DE WEG NAAR 1 MILJOEN

Correctbook wil 1 miljoen kinderen van een Correctbook voorzien vóór 2023. Ons doel is dat alle kinderen die een Correctbook ontvangen hier minimaal 4 jaar mee kunnen blijven schrijven. Wij stellen ons een ambitieus doel om een statement te maken naar de wereld. Analfabetisme krijgt te weinig aandacht en hier moet verandering in komen. Ben jij benieuwd of wij dit gaan halen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CORRECTBOOK DIARY

Sinds januari 2019 heeft Correctbook een eigen productielijn in Rwanda. Hier worden alle Afrikaanse boeken lokaal en eerlijk geproduceerd. De impact van Correctbook gaat exponentieel hard. Oprichter Sam wil in de video serie “Correctbook Diary” iedere stap laten zien die in Afrika gemaakt wordt.

Strategisch partner

Distributie partners

edukans
epr
rhiza