STRIJDEN TEGEN ANALFABETISME

Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming die zich inzet tegen wereldwijde analfabetisme. Er zijn wereldwijd 800 miljoen mensen analfabeet boven de 15 jaar. En 250 miljoen kinderen gaan iedere dag naar school zonder pen en papier. Correctbook zet zich in door de productie van oneindig uitwisbare schrijfmaterialen. Met de verkoop van de producten in Europa, doneren wij dezelfde materialen op plekken waar het hard nodig is (10% van de B2B omzet en 25% van de B2C omzet). Wij werken samen met internationale ontwikkelingshulp organisaties om onze missie waar te maken.

IMPACT METER

0
Kinderen in nood met een Correctbook Schrijfset
0
Aantal jaren schrijven
0
%
Percentage van de B2C omzet gedoneerd
0
%
Percentage van de B2B omzet gedoneerd

ONS VERHAAL

Op een vakantie in Zuid-Afrika werd oprichter Sam geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Hij verbaaste zich dat de kinderen niet vroegen naar levensmiddelen zoals eten of kleren. Ze wilden iets heel anders, namelijk pen en papier. Deze kinderen wilden zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar de materialen misten. Schrijfmaterialen die na enige tijd weer op zijn. Met deze gedachten kwam hij terug in Nederland. Er moet schrijfmateriaal komen, dat eindeloos meegaat.

Sam van Tol Correctbook

ROAD TO 1 MILLION

Correctbook wilt 1 miljoen kinderen van een Correctbook vóór 2023. Wij stellen ons een ambitieus doel om een statement te maken naar de wereld. Analfabetisme krijgt te weinig aandacht. Daar moet verandering in komen. Ben jij benieuwd of wij dit gaan halen? Schrijf je dan hier in.

NIET LEREN SCHRIJVEN

Het is bijna niet voor te stellen. Miljoenen kinderen die iedere dag naar school gaan, maar daar niet eens schrijfmateriaal hebben om zichzelf te ontwikkelen. Met Correctbook krijgen kinderen schrijfmateriaal dat jaren meegaat.

Strategisch partner

Distributie partners

edukans
epr
rhiza